Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mojito torta recept

Mojito torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg barnacukor
    • 25 dkg liszt
    • 7 evőkanál étolaj
    • 12 g sütőpor

    Krémhez:

    • 7 dl tejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 25 dkg barnacukor
    • 2-3 csokor menta
    • 8 db lime
    • 1,5 dl rum
    • 1 csomag habfixáló
    • 8 db zselatinlap

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében. A lisztet apránként a felvert habhoz adjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

    A piskótatésztát öntsük a tortaformába és tegyük előmelegített sütőbe 170 fokra. Süssük készre 45-50 perc alatt.
    A formában hagyjuk kihűlni az elkészült piskótát.

    5 lime héját lereszeljük és félre rakjuk. A 25 dkg barnacukrot az 7 lime levével összekeverjük, felmelegítjük, hogy felolvadjon a cukor benne.

    A mentát vágjuk apróra és adjuk cukor sziruphoz a reszelt lime héjakkal együtt, majd keverjük el benne. Amíg kihűl a cukorszirup, a zselatin lapokat áztassuk be, majd nyomkodjuk ki és adjuk a sziruphoz.

    A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük bele a habfixálót és a mascarponét.

    A kihűlt cukorszirupot keverjük el a tejszínes krémben.

    A megsült és kihűlt piskótát vágjuk három lapra, majd az első lapot rakjuk bele a tortaformába és majd locsoljuk meg rummal. A rumos tortalapot kenjük meg a krémmel, majd a másik két lappal ezt ismételjük meg. A tortát és a megmaradt krémet rakjuk hűtőbe 2-3 órára.

    Hűtés után a maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd mentával és lime gerezdekkel díszítsük fel.

    Tipp:

    A mascarponét vegyük ki a hűtőből sütés előtt fél órával, hogy szobahőmérséklettű legyen. Erre azért van szükség, mert a hideg mascarponét nem tudjuk csomómentesre keverni a felvert tejszínhabban. Mentából olyan fajtát válasszunk, aminek kicsit erősebb mentaíze van. A marokkói menta, borsmenta vagy a citromos menta jó választás lehet ehhez a tortához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá