Mogyoróvajas sajttorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Alap:
- 20 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg lágy mogyoróvaj
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 narancs reszelt héja
Tetejére:
- 175 g tejföl
- 2 ek porckor
- földimogyoró
Elkészítése:
A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C-on 5 percig elősütjük.
A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C-on kb 45 percig sütjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.