Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas sajttorta recept

Mogyoróvajas sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
    Alap:

    • 20 dkg zabkeksz
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 15 dkg lágy mogyoróvaj

    Töltelék:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 narancs reszelt héja

    Tetejére:

    • 175 g tejföl
    • 2 ek porckor
    • földimogyoró

    Elkészítése:

    A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal.

    A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C-on 5 percig elősütjük.

    A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C-on kb 45 percig sütjük.

    A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.

    A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá