Mogyoróvajas sajttorta recept

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Alap:
- 20 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg lágy mogyoróvaj
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 narancs reszelt héja
Tetejére:
- 175 g tejföl
- 2 ek porckor
- földimogyoró
Elkészítése:
A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C-on 5 percig elősütjük.
A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C-on kb 45 percig sütjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »