Mogyoróvajas sajttorta recept

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Alap:
- 20 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg lágy mogyoróvaj
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 narancs reszelt héja
Tetejére:
- 175 g tejföl
- 2 ek porckor
- földimogyoró
Elkészítése:
A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C-on 5 percig elősütjük.
A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C-on kb 45 percig sütjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »