Mogyoróvajas sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mogyoróvajas sajttorta

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Alap:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg lágy mogyoróvaj

Töltelék:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 narancs reszelt héja

Tetejére:

  • 175 g tejföl
  • 2 ek porckor
  • földimogyoró

Elkészítése:

A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal.

A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C-on 5 percig elősütjük.

A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C-on kb 45 percig sütjük.

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.

A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.