Méteres kalács torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
Kakaós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 1 kk sütőpor
Vaníliás krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
Puncsos krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak puncs ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
A lapok lekenéséhez:
- 1,dl rumos tej
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 kis kocka fehércsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm–es kapcsos formába simítjuk és kb 20–25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk. A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
Összeállítás: kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncsos krém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.
Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajt és a torta tetejére simítjuk.
A fehércsokoládét egy mokkáskanál étolajjal felolvasztjuk és a barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk belőle. Egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk. Szép mintás lesz így.
Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









