Méteres kalács torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
Kakaós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 1 kk sütőpor
Vaníliás krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
Puncsos krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak puncs ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
A lapok lekenéséhez:
- 1,dl rumos tej
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 kis kocka fehércsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm–es kapcsos formába simítjuk és kb 20–25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk. A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
Összeállítás: kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncsos krém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.
Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajt és a torta tetejére simítjuk.
A fehércsokoládét egy mokkáskanál étolajjal felolvasztjuk és a barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk belőle. Egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk. Szép mintás lesz így.
Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »