Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mentás-nektarinos ricotta torta recept

Mentás-nektarinos ricotta torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg ricotta (tehéntúróból is lehet)
    • 150 joghurt (lehet sűrű görög fajta is)
    • 1 tasak vaníliás nyírfacukor (vagy sima vaníliás cukor)
    • 3 ek teljes kiőrlésű búzadara
    • 1 mk sütőpor
    • 1 ek búzacsíra (búzadarával helyettesíthető)
    • 4 ek fruktóz (vagy sima cukor)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a fehérje külön felverve egy csipet sóval)

    A tetejére:

    • 50 dkg nektarin
    • 1 ág menta levelei leszedve, megmosva és felaprítva
    • 1 ek barna cukor (vagy bármilyen édesítő)
    • 1 tk vanília esszencia

    Elkészítése:

    A barackréteghez egy gyors barack (nektarin) szószt kell készítenünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint a gyümölcsöt megmosni, darabokra vágni, és egy tapadásmentes edényben összefőzni a cukorral, a felaprított mentával és a vaníliával. Ne főzzük teljesen lekvár állagúra, maradjon benne nagyobb barackdarab, de a leve legyen sűrű, mézszerű. Ehhez kb. 20 perc szükséges.

    A tortalaphoz a ricottát (vagy túrót) egy tálban törjük apróra egy villa segítségével. Adjuk hozzá a grízt, a cukrokat, a sütőport, a tojások sárgáját, és keverjük jól össze. Ezután lazítsuk a joghurttal és az előzetesen már felvert tojásfehérjével. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, és kisméretű, kivajazott tortaformába öntsük át a masszát.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük kb. 30 percet. Ezután vegyük ki a sütit, és oszlassuk el a tetején egyenletesen a barackos mártást. Rakjuk vissza a sütőbe, és süssük további 10-13 percet.

    A mentás-nektarinos ricotta torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 125 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá