Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
A barackréteghez egy gyors barack (nektarin) szószt kell készítenünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint a gyümölcsöt megmosni, darabokra vágni, és egy tapadásmentes edényben összefőzni a cukorral, a felaprított mentával és a vaníliával. Ne főzzük teljesen lekvár állagúra, maradjon benne nagyobb barackdarab, de a leve legyen sűrű, mézszerű. Ehhez kb. 20 perc szükséges.
A tortalaphoz a ricottát (vagy túrót) egy tálban törjük apróra egy villa segítségével. Adjuk hozzá a grízt, a cukrokat, a sütőport, a tojások sárgáját, és keverjük jól össze. Ezután lazítsuk a joghurttal és az előzetesen már felvert tojásfehérjével. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, és kisméretű, kivajazott tortaformába öntsük át a masszát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük kb. 30 percet. Ezután vegyük ki a sütit, és oszlassuk el a tetején egyenletesen a barackos mártást. Rakjuk vissza a sütőbe, és süssük további 10-13 percet.