Meggyes, vaníliás torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csapott evőkanál cukor
- 3 púpos evőkanál liszt
Krémhez:
- 10 dkg vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tej
- ízlés szerint cukor
- vanília aroma
Továbbá:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2-3 dl habtejszín
Elkészítése:
A piskóta készítése egyszerű és gyors. A tojásokat egyben felverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg szép habos állagot nem kapunk. Hiába nem választjuk szét a tojásokat, a piskóta ugyanolyan finom és levegős lesz. Amikor a massza térfogata megnőtt, óvatosan belekeverjük a szitált lisztet egy hablapáttal, ügyelve, hogy csomómentes legyen, de a hab ne törjön össze.
A masszát egy 28 cm-es kapcsos tortaforma aljába öntjük, amelynek alját sütőpapírral béleltük. A tésztát az oldalain egy centi magasan felhúzogatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ami sütőtől függően 20-30 perc alatt elkészül. A formát körbevágva hagyjuk kihűlni, majd egy tálra helyezve visszatesszük köré a forma karikáját.
A meggyet lecsepegtetjük, és egyenletesen eloszlatjuk a piskótán, hogy teljesen befedje.
A pudingot az előírásnál kevesebb tejjel készítjük el, hogy sűrűbb legyen. A tej nagy részét a cukorral melegítjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Amikor a tej forró, hozzáöntjük a puding alapot, és kevergetve besűrítjük. A kész pudingot finoman eloszlatjuk a meggyes rétegen, vigyázva, hogy ne keverje fel a gyümölcsöt. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.
A hideg pudingos rétegre felvert tejszínt kanalazunk, és egy kanál domború felével elsimítjuk, majd a kanállal kis csúcsokat alakítunk ki a tetején. Hűtőben pihentetjük, míg teljesen összeáll.
Ez a sütemény fantasztikus textúrájú és ízű lesz. A meggy üde, roppanós marad, a puding krémes, a tejszín pedig könnyedséget ad az egész desszertnek. Egyszerűen abbahagyhatatlan!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »