Meggyes, vaníliás torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csapott evőkanál cukor
- 3 púpos evőkanál liszt
Krémhez:
- 10 dkg vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tej
- ízlés szerint cukor
- vanília aroma
Továbbá:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2-3 dl habtejszín
Elkészítése:
A piskóta készítése egyszerű és gyors. A tojásokat egyben felverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg szép habos állagot nem kapunk. Hiába nem választjuk szét a tojásokat, a piskóta ugyanolyan finom és levegős lesz. Amikor a massza térfogata megnőtt, óvatosan belekeverjük a szitált lisztet egy hablapáttal, ügyelve, hogy csomómentes legyen, de a hab ne törjön össze.
A masszát egy 28 cm-es kapcsos tortaforma aljába öntjük, amelynek alját sütőpapírral béleltük. A tésztát az oldalain egy centi magasan felhúzogatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ami sütőtől függően 20-30 perc alatt elkészül. A formát körbevágva hagyjuk kihűlni, majd egy tálra helyezve visszatesszük köré a forma karikáját.
A meggyet lecsepegtetjük, és egyenletesen eloszlatjuk a piskótán, hogy teljesen befedje.
A pudingot az előírásnál kevesebb tejjel készítjük el, hogy sűrűbb legyen. A tej nagy részét a cukorral melegítjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Amikor a tej forró, hozzáöntjük a puding alapot, és kevergetve besűrítjük. A kész pudingot finoman eloszlatjuk a meggyes rétegen, vigyázva, hogy ne keverje fel a gyümölcsöt. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.
A hideg pudingos rétegre felvert tejszínt kanalazunk, és egy kanál domború felével elsimítjuk, majd a kanállal kis csúcsokat alakítunk ki a tetején. Hűtőben pihentetjük, míg teljesen összeáll.
Ez a sütemény fantasztikus textúrájú és ízű lesz. A meggy üde, roppanós marad, a puding krémes, a tejszín pedig könnyedséget ad az egész desszertnek. Egyszerűen abbahagyhatatlan!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »