Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, vaníliás torta recept

Meggyes, vaníliás torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott evőkanál cukor
    • 3 púpos evőkanál liszt

    Krémhez:

    • 10 dkg vaníliaízű pudingpor
    • 1 liter tej
    • ízlés szerint cukor
    • vanília aroma

    Továbbá:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 2-3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A piskóta készítése egyszerű és gyors. A tojásokat egyben felverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg szép habos állagot nem kapunk. Hiába nem választjuk szét a tojásokat, a piskóta ugyanolyan finom és levegős lesz. Amikor a massza térfogata megnőtt, óvatosan belekeverjük a szitált lisztet egy hablapáttal, ügyelve, hogy csomómentes legyen, de a hab ne törjön össze.

    A masszát egy 28 cm-es kapcsos tortaforma aljába öntjük, amelynek alját sütőpapírral béleltük. A tésztát az oldalain egy centi magasan felhúzogatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ami sütőtől függően 20-30 perc alatt elkészül. A formát körbevágva hagyjuk kihűlni, majd egy tálra helyezve visszatesszük köré a forma karikáját.

    A meggyet lecsepegtetjük, és egyenletesen eloszlatjuk a piskótán, hogy teljesen befedje.

    A pudingot az előírásnál kevesebb tejjel készítjük el, hogy sűrűbb legyen. A tej nagy részét a cukorral melegítjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Amikor a tej forró, hozzáöntjük a puding alapot, és kevergetve besűrítjük. A kész pudingot finoman eloszlatjuk a meggyes rétegen, vigyázva, hogy ne keverje fel a gyümölcsöt. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.

    A hideg pudingos rétegre felvert tejszínt kanalazunk, és egy kanál domború felével elsimítjuk, majd a kanállal kis csúcsokat alakítunk ki a tetején. Hűtőben pihentetjük, míg teljesen összeáll.

    Ez a sütemény fantasztikus textúrájú és ízű lesz. A meggy üde, roppanós marad, a puding krémes, a tejszín pedig könnyedséget ad az egész desszertnek. Egyszerűen abbahagyhatatlan!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá