Meggyes, vaníliás torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 3 púpos evőkanál liszt

Krémhez:

  • 10 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • ízlés szerint cukor
  • vanília aroma

Továbbá:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2-3 dl habtejszín

Elkészítése:

A piskóta készítése egyszerű és gyors. A tojásokat egyben felverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg szép habos állagot nem kapunk. Hiába nem választjuk szét a tojásokat, a piskóta ugyanolyan finom és levegős lesz. Amikor a massza térfogata megnőtt, óvatosan belekeverjük a szitált lisztet egy hablapáttal, ügyelve, hogy csomómentes legyen, de a hab ne törjön össze.

A masszát egy 28 cm-es kapcsos tortaforma aljába öntjük, amelynek alját sütőpapírral béleltük. A tésztát az oldalain egy centi magasan felhúzogatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ami sütőtől függően 20-30 perc alatt elkészül. A formát körbevágva hagyjuk kihűlni, majd egy tálra helyezve visszatesszük köré a forma karikáját.

A meggyet lecsepegtetjük, és egyenletesen eloszlatjuk a piskótán, hogy teljesen befedje.

A pudingot az előírásnál kevesebb tejjel készítjük el, hogy sűrűbb legyen. A tej nagy részét a cukorral melegítjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Amikor a tej forró, hozzáöntjük a puding alapot, és kevergetve besűrítjük. A kész pudingot finoman eloszlatjuk a meggyes rétegen, vigyázva, hogy ne keverje fel a gyümölcsöt. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.

A hideg pudingos rétegre felvert tejszínt kanalazunk, és egy kanál domború felével elsimítjuk, majd a kanállal kis csúcsokat alakítunk ki a tetején. Hűtőben pihentetjük, míg teljesen összeáll.

Ez a sütemény fantasztikus textúrájú és ízű lesz. A meggy üde, roppanós marad, a puding krémes, a tejszín pedig könnyedséget ad az egész desszertnek. Egyszerűen abbahagyhatatlan!