Málnás máktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál étolaj
- 5 evőkanál liszt
- csipet só
- 4 evőkanál víz
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
- 4 evőkanál darált mák
- 25 dkg friss málna
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk belőle.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.
A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 25 percre. Tűpróbát végezzünk! A megsült piskótát rácson kihűtjük.
Amíg hűl a mákos piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a vaníliás cukorral, a pudingporral és a porcukorral habosra keverjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és felét a mascarponés krémhez forgatjuk.
A megmaradt tejszínt csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, majd ezzel díszítjük a torta tetejét.
A kihűlt lapot ketté vágjuk, ráhalmozzuk a krémet és elsimítjuk, majd a tetejét kirakjuk málnával és belenyomkodjuk a krémbe. Rátesszük a másik lapot és a maradék tejszínnel díszítjük. Tetejére málna szemeket tehetünk és porcukrot szórhatunk.
2 órára hűtőbe tesszük, hogy a a krém megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »