Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás máktorta recept

Málnás máktorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál barna cukor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál étolaj
    • 5 evőkanál liszt
    • csipet só
    • 4 evőkanál víz
    • 1 teáskanál sütőpor

    Töltelék:

    • 4 evőkanál darált mák
    • 25 dkg friss málna
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk belőle.

    A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.

    A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.

    Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát, elsimítjuk.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 25 percre. Tűpróbát végezzünk! A megsült piskótát rácson kihűtjük.

    Amíg hűl a mákos piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a vaníliás cukorral, a pudingporral és a porcukorral habosra keverjük.

    A tejszínt felverjük kemény habbá és felét a mascarponés krémhez forgatjuk.

    A megmaradt tejszínt csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, majd ezzel díszítjük a torta tetejét.

    A kihűlt lapot ketté vágjuk, ráhalmozzuk a krémet és elsimítjuk, majd a tetejét kirakjuk málnával és belenyomkodjuk a krémbe. Rátesszük a másik lapot és a maradék tejszínnel díszítjük. Tetejére málna szemeket tehetünk és porcukrot szórhatunk.

    2 órára hűtőbe tesszük, hogy a a krém megszilárduljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá