Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk belőle.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.
A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 25 percre. Tűpróbát végezzünk! A megsült piskótát rácson kihűtjük.
Amíg hűl a mákos piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a vaníliás cukorral, a pudingporral és a porcukorral habosra keverjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és felét a mascarponés krémhez forgatjuk.
A megmaradt tejszínt csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, majd ezzel díszítjük a torta tetejét.
A kihűlt lapot ketté vágjuk, ráhalmozzuk a krémet és elsimítjuk, majd a tetejét kirakjuk málnával és belenyomkodjuk a krémbe. Rátesszük a másik lapot és a maradék tejszínnel díszítjük. Tetejére málna szemeket tehetünk és porcukrot szórhatunk.
2 órára hűtőbe tesszük, hogy a a krém megszilárduljon.