Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnakrém torta recept

Málnakrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek eritrit
    • 8 ek rizsliszt

    A krémhez:

    • 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
    • 30 dkg margarin
    • 30 dkg eritrit
    • 2 csomag GM málna ízű pudingpor (vagy vanília)
    • 1 dl víz

    A díszítéshez:

    • málnaszemek
    • cukorgyöngyök (opcionális)
    • GM csoki (opcionális)

    Elkészítése:

    A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!!

    A málnához adunk 1 dl vizet, kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingporral, hozzáadjuk az édesítőszert is, és sűrű krémmé főzzük.

    A margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémből pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

    A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk és az alsó lapot egy tálcára helyezzük. A maradék krém felével megtöltjük, ráfektetjük a következő piskótát, majd a maradék krémmel töltjük, rátesszük a harmadik lapot is, kissé rányomkodjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a félretett krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.

    A tetejére tehetünk még málnaszemeket, csokit, cukorgyöngyöt.

    Tipp:

    Tudom kicsit merész őszi receptversenyre málnatortával nevezni, de folyton termő málnatöveink így októberben is roskadoznak a zamatos terméstől. Természetesen friss málna híján fagyasztott málnából is készülhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá