Málnakrém torta recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek eritrit
- 8 ek rizsliszt
A krémhez:
- 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 30 dkg margarin
- 30 dkg eritrit
- 2 csomag GM málna ízű pudingpor (vagy vanília)
- 1 dl víz
A díszítéshez:
- málnaszemek
- cukorgyöngyök (opcionális)
- GM csoki (opcionális)
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!!
A málnához adunk 1 dl vizet, kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingporral, hozzáadjuk az édesítőszert is, és sűrű krémmé főzzük.
A margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémből pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk és az alsó lapot egy tálcára helyezzük. A maradék krém felével megtöltjük, ráfektetjük a következő piskótát, majd a maradék krémmel töltjük, rátesszük a harmadik lapot is, kissé rányomkodjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a félretett krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.
A tetejére tehetünk még málnaszemeket, csokit, cukorgyöngyöt.
Tipp:
Tudom kicsit merész őszi receptversenyre málnatortával nevezni, de folyton termő málnatöveink így októberben is roskadoznak a zamatos terméstől. Természetesen friss málna híján fagyasztott málnából is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »