Málnakrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek eritrit
  • 8 ek rizsliszt

A krémhez:

  • 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg eritrit
  • 2 csomag GM málna ízű pudingpor (vagy vanília)
  • 1 dl víz

A díszítéshez:

  • málnaszemek
  • cukorgyöngyök (opcionális)
  • GM csoki (opcionális)

Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!!

A málnához adunk 1 dl vizet, kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingporral, hozzáadjuk az édesítőszert is, és sűrű krémmé főzzük.

A margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémből pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk és az alsó lapot egy tálcára helyezzük. A maradék krém felével megtöltjük, ráfektetjük a következő piskótát, majd a maradék krémmel töltjük, rátesszük a harmadik lapot is, kissé rányomkodjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a félretett krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.

A tetejére tehetünk még málnaszemeket, csokit, cukorgyöngyöt.

Tipp:

Tudom kicsit merész őszi receptversenyre málnatortával nevezni, de folyton termő málnatöveink így októberben is roskadoznak a zamatos terméstől. Természetesen friss málna híján fagyasztott málnából is készülhet.