Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!!
A málnához adunk 1 dl vizet, kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingporral, hozzáadjuk az édesítőszert is, és sűrű krémmé főzzük.
A margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémből pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk és az alsó lapot egy tálcára helyezzük. A maradék krém felével megtöltjük, ráfektetjük a következő piskótát, majd a maradék krémmel töltjük, rátesszük a harmadik lapot is, kissé rányomkodjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a félretett krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.
A tetejére tehetünk még málnaszemeket, csokit, cukorgyöngyöt.
Tudom kicsit merész őszi receptversenyre málnatortával nevezni, de folyton termő málnatöveink így októberben is roskadoznak a zamatos terméstől. Természetesen friss málna híján fagyasztott málnából is készülhet.