Mákos-narancsos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es, magas falú tortaformához:
Alap:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g olvasztott, visszahűtött vaj
- 150 g darált mák
- 50 g finomliszt
- 100 g kristálycukor
Krém:
- 100 g fehércsokoládé
- 0,5 l habtejszín
- 300 g görög joghurt
- 1,5 dl habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
- 50-60 g cukor (ízlés szerint akár több is mehet bele)
- 8 g zselatin (por)
Narancsos zselé:
- 3 dl narancslé (szénsavmentes)
- 9 g zselatin (por)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat válasszuk szét és a tojássárgákat az olvasztott vajjal keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a mákot és a lisztet.
A tojásfehérjéket a cukorral verjük kemény habbá, majd két részletben adjuk hozzá a mákos keverékhez és óvatosan forgassuk össze.
Öntsük a mákos masszát sütőpapírral bélelt tortaformába és süssük 20 percig, majd hűtsük ki teljesen.
A krémhez a kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt és keverjük simára, majd adjuk hozzá a joghurtot és a narancs héját.
A hideg habtejszínhez adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a fehércsokoládés krémmel.
A zselatinra öntsünk kevés forró vizet, majd keverjük teljesen csomómentesre. Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez és keverjük el jó alaposan.
Öntsük a mákos alap tetejére és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
A zselatint olvasszuk fel a forró narancslében és hűtsük langyosra, majd öntsük a megdermedt krém tetejére és tegyük vissza a hűtőbe további 1-2 órára vagy egy éjszakára.
Másnap vegyük le róla a keretet és ízlés szerint díszítsük.