Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-narancsos torta recept

Mákos-narancsos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es, magas falú tortaformához:
    Alap:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g olvasztott, visszahűtött vaj
    • 150 g darált mák
    • 50 g finomliszt
    • 100 g kristálycukor

    Krém:

    • 100 g fehércsokoládé
    • 0,5 l habtejszín
    • 300 g görög joghurt
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 narancs reszelt héja
    • 50-60 g cukor (ízlés szerint akár több is mehet bele)
    • 8 g zselatin (por)

    Narancsos zselé:

    • 3 dl narancslé (szénsavmentes)
    • 9 g zselatin (por)

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásokat válasszuk szét és a tojássárgákat az olvasztott vajjal keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a mákot és a lisztet.

    A tojásfehérjéket a cukorral verjük kemény habbá, majd két részletben adjuk hozzá a mákos keverékhez és óvatosan forgassuk össze.

    Öntsük a mákos masszát sütőpapírral bélelt tortaformába és süssük 20 percig, majd hűtsük ki teljesen.

    A krémhez a kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt és keverjük simára, majd adjuk hozzá a joghurtot és a narancs héját.

    A hideg habtejszínhez adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a fehércsokoládés krémmel.

    A zselatinra öntsünk kevés forró vizet, majd keverjük teljesen csomómentesre. Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez és keverjük el jó alaposan.

    Öntsük a mákos alap tetejére és tegyük hűtőbe 1-2 órára.

    A zselatint olvasszuk fel a forró narancslében és hűtsük langyosra, majd öntsük a megdermedt krém tetejére és tegyük vissza a hűtőbe további 1-2 órára vagy egy éjszakára.

    Másnap vegyük le róla a keretet és ízlés szerint díszítsük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá