Madártejkrémes torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 2*4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*4 ek cukor
- 2*4 ek liszt
- 2 sütőpor
- csipetnyi só
Krém:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg cukor
- 7 ek liszt
- 6 dl tej
- 4 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg vaj
- csipetnyi só
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- fondant
- folyékony ételfesték
- színes dekocukrok
Elkészítése:
A tortához 2 db 4 tojásos piskótát készítünk.
Ehhez a 4 tojást szétválasztunk és a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és homogénre keverjük.
4 ek lisztet 1 cs sütőporral összekeverjük és óvatosan beledolgozzuk a piskóta tésztájába.
Egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntsük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.
Ha megsült, hűtsük ki és vágjuk ketté.
A maradék alapanyagokból ugyanígy készítünk még egy lapot, majd hűtsük ki és az is vágjuk ketté.
A krém hozzávalóiból a tejszín és a vaj kivételével krémet készítünk. A tojássárgáját a liszttel, a csipet sóval és a két fajta cukorral kevés tejjel simára keverjük.
A maradék tejet feltesszük forrni egy gőz feletti edénybe, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás-lisztes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és teljesen kihűtjük.
Amíg hűl, addig jó keményre verjük fel a tejszínt és óvatosan keverjük bele a kihűt krémbe.
A felvágott lapokat kenjük meg a kémmel. Annyit hagyjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A kész tortát ízlés szerint díszítsük fel.
Én a tetejét színezett fondanttal borítottam be és az előzőleg felvert habtejszínnel díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »