Madártejkrémes torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 2*4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*4 ek cukor
- 2*4 ek liszt
- 2 sütőpor
- csipetnyi só
Krém:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg cukor
- 7 ek liszt
- 6 dl tej
- 4 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg vaj
- csipetnyi só
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- fondant
- folyékony ételfesték
- színes dekocukrok
Elkészítése:
A tortához 2 db 4 tojásos piskótát készítünk.
Ehhez a 4 tojást szétválasztunk és a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és homogénre keverjük.
4 ek lisztet 1 cs sütőporral összekeverjük és óvatosan beledolgozzuk a piskóta tésztájába.
Egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntsük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.
Ha megsült, hűtsük ki és vágjuk ketté.
A maradék alapanyagokból ugyanígy készítünk még egy lapot, majd hűtsük ki és az is vágjuk ketté.
A krém hozzávalóiból a tejszín és a vaj kivételével krémet készítünk. A tojássárgáját a liszttel, a csipet sóval és a két fajta cukorral kevés tejjel simára keverjük.
A maradék tejet feltesszük forrni egy gőz feletti edénybe, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás-lisztes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és teljesen kihűtjük.
Amíg hűl, addig jó keményre verjük fel a tejszínt és óvatosan keverjük bele a kihűt krémbe.
A felvágott lapokat kenjük meg a kémmel. Annyit hagyjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A kész tortát ízlés szerint díszítsük fel.
Én a tetejét színezett fondanttal borítottam be és az előzőleg felvert habtejszínnel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »