Hozzávalók:
Piskótához:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tortához 2 db 4 tojásos piskótát készítünk.
Ehhez a 4 tojást szétválasztunk és a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és homogénre keverjük.
4 ek lisztet 1 cs sütőporral összekeverjük és óvatosan beledolgozzuk a piskóta tésztájába.
Egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntsük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.
Ha megsült, hűtsük ki és vágjuk ketté.
A maradék alapanyagokból ugyanígy készítünk még egy lapot, majd hűtsük ki és az is vágjuk ketté.
A krém hozzávalóiból a tejszín és a vaj kivételével krémet készítünk. A tojássárgáját a liszttel, a csipet sóval és a két fajta cukorral kevés tejjel simára keverjük.
A maradék tejet feltesszük forrni egy gőz feletti edénybe, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás-lisztes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és teljesen kihűtjük.
Amíg hűl, addig jó keményre verjük fel a tejszínt és óvatosan keverjük bele a kihűt krémbe.
A felvágott lapokat kenjük meg a kémmel. Annyit hagyjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A kész tortát ízlés szerint díszítsük fel.
Én a tetejét színezett fondanttal borítottam be és az előzőleg felvert habtejszínnel díszítettem.