Madártejkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Madártejkrémes torta

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 2*4 tojás
  • 2*4 ek cukor
  • 2*4 ek liszt
  • 2 sütőpor
  • csipetnyi só

Krém:

  • 8 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 7 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg vaj
  • csipetnyi só

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • fondant
  • folyékony ételfesték
  • színes dekocukrok

Elkészítése:

A tortához 2 db 4 tojásos piskótát készítünk.

Ehhez a 4 tojást szétválasztunk és a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és homogénre keverjük.

4 ek lisztet 1 cs sütőporral összekeverjük és óvatosan beledolgozzuk a piskóta tésztájába.

Egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntsük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.

Ha megsült, hűtsük ki és vágjuk ketté.

A maradék alapanyagokból ugyanígy készítünk még egy lapot, majd hűtsük ki és az is vágjuk ketté.

A krém hozzávalóiból a tejszín és a vaj kivételével krémet készítünk. A tojássárgáját a liszttel, a csipet sóval és a két fajta cukorral kevés tejjel simára keverjük.

A maradék tejet feltesszük forrni egy gőz feletti edénybe, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás-lisztes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és teljesen kihűtjük.

Amíg hűl, addig jó keményre verjük fel a tejszínt és óvatosan keverjük bele a kihűt krémbe.

A felvágott lapokat kenjük meg a kémmel. Annyit hagyjunk, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. A kész tortát ízlés szerint díszítsük fel.

Én a tetejét színezett fondanttal borítottam be és az előzőleg felvert habtejszínnel díszítettem.