Kivis túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek olaj
- 4 ek víz (hideg)
Túrós réteg:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 15 gramm zselatin (por)
- 3 dl víz
- 2 dl habtejszín
- 4-5 kivi
Tetejére:
- 1 tasak színtelen tortazselé
- 2-3 kivi
Elkészítése:
Az egész tojásokat pár perc alatt keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá a vizet, majd az olajat is. Ezután keverjük még 1-2 percig.
A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal forgassuk óvatosan össze.
A tortaformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük és simítsuk el benne a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A túrót keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével.
A pudingport keverjük simára 2 dl vízzel, majd főzzük sűrűre, végül pedig hűtsük ki. Ezután a kihűlt pudingot adjuk hozzá a túróhoz, és keverjük simára.
A maradék 1 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, még teljesen feloldódik, majd hűtsük éppen csak langyosra.
Ezután a zselatint szintén öntsük hozzá a túrós keverékhez és keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós keverékhez. A kivit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután óvatosan keverjük hozzá a túrós habhoz.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük vissza a teljesen kihűlt tésztát. Ezután öntsük rá a túrós tölteléket, majd egyenletesen simítsuk el.
Ezután helyezzük be pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét meghámozott, vékonyan felszeletelt kivivel.
Ezután készítsük el a tasakon lévő leírás szerint a tortazselét és egyenletesen öntsük rá a tortára, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »