Kivis túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek olaj
- 4 ek víz (hideg)
Túrós réteg:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 15 gramm zselatin (por)
- 3 dl víz
- 2 dl habtejszín
- 4-5 kivi
Tetejére:
- 1 tasak színtelen tortazselé
- 2-3 kivi
Elkészítése:
Az egész tojásokat pár perc alatt keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá a vizet, majd az olajat is. Ezután keverjük még 1-2 percig.
A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal forgassuk óvatosan össze.
A tortaformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük és simítsuk el benne a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A túrót keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével.
A pudingport keverjük simára 2 dl vízzel, majd főzzük sűrűre, végül pedig hűtsük ki. Ezután a kihűlt pudingot adjuk hozzá a túróhoz, és keverjük simára.
A maradék 1 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, még teljesen feloldódik, majd hűtsük éppen csak langyosra.
Ezután a zselatint szintén öntsük hozzá a túrós keverékhez és keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós keverékhez. A kivit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután óvatosan keverjük hozzá a túrós habhoz.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük vissza a teljesen kihűlt tésztát. Ezután öntsük rá a túrós tölteléket, majd egyenletesen simítsuk el.
Ezután helyezzük be pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét meghámozott, vékonyan felszeletelt kivivel.
Ezután készítsük el a tasakon lévő leírás szerint a tortazselét és egyenletesen öntsük rá a tortára, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »