Kivis túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 4 ek olaj
  • 4 ek víz (hideg)

Túrós réteg:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 15 gramm zselatin (por)
  • 3 dl víz
  • 2 dl habtejszín
  • 4-5 kivi

Tetejére:

  • 1 tasak színtelen tortazselé
  • 2-3 kivi

Elkészítése:

Az egész tojásokat pár perc alatt keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá a vizet, majd az olajat is. Ezután keverjük még 1-2 percig.

A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal forgassuk óvatosan össze.

A tortaformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük és simítsuk el benne a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

A túrót keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével.

A pudingport keverjük simára 2 dl vízzel, majd főzzük sűrűre, végül pedig hűtsük ki. Ezután a kihűlt pudingot adjuk hozzá a túróhoz, és keverjük simára.

A maradék 1 dl vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, még teljesen feloldódik, majd hűtsük éppen csak langyosra.

Ezután a zselatint szintén öntsük hozzá a túrós keverékhez és keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós keverékhez. A kivit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután óvatosan keverjük hozzá a túrós habhoz.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük vissza a teljesen kihűlt tésztát. Ezután öntsük rá a túrós tölteléket, majd egyenletesen simítsuk el.

Ezután helyezzük be pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét meghámozott, vékonyan felszeletelt kivivel.

Ezután készítsük el a tasakon lévő leírás szerint a tortazselét és egyenletesen öntsük rá a tortára, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.