Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

E80 torta recept

E80 torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótalap

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál víz

    Dobos lap

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg liszt
    • 1 dkg olvasztott vaj

    Csokoládé ganache

    • 5 dl habtejszín
    • 50 dkg étcsokoládé
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 20 dkg vaj

    Továbbá:

    • 30 dkg natúr marcipán

    Kávés hab

    • 8 dl habtejszín (alaposan behűtve)
    • 12 púpozott kávéskanál instant kávé (porrá őrölve)
    • 10 dkg porcukor
    • 2 zacskó Zselatin fix
    • kakaópor (a díszítéshez)

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a csokoládés krémet, mert annak hűlnie kell. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Kézi habverővel simára keverjük, hozzászitáljuk a kakaóport, és hozzáadjuk a vajat. A krémet hűlni hagyjuk, akár hűtőbe is tehetjük, de csak addig, amíg kenhető állagot ér el.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és elkészítjük a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral kb. 10 perc alatt nagyon habosra verjük. Ezután belecsurgatjuk az olajat és a vizet, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 10-12 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk a rácson.

    A következő lépésben a dobos lapot készítjük el. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és beleöntjük az olvasztott vajat, jól elkeverjük. A masszát a formába öntjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezt is hagyjuk kihűlni a rácson.

    A marcipánt porcukron kinyújtjuk egy 26 cm-es kör alakú lapra. A torta összeállításához a kapcsos tortaforma karimáját az alsó piskótalap köré tesszük. A piskótára kenjük a csokoládékrém felét, majd ráhelyezzük a marcipánlapot, és eloszlatjuk rajta a maradék csokoládékrémet. Ezután a dobos lapot tesszük a tetejére, enyhén rányomkodva.

    A kávés réteghez lágy habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a Zselatin fixet, majd a porcukorral elkevert instant kávét is, enyhén tovább verve, de nem keményre. Ezt a habot simítjuk a dobos lapra, majd a tortát 2-3 órára hűtőbe tesszük.

    Tálalás előtt óvatosan leválasztjuk a formát a tortáról, és áthelyezzük a tálalótálra. Kevés cukrozatlan kakaóport szitálunk a tetejére.

    Ez a torta nem bonyolult, de a több réteg miatt picit több időt igényel. A végeredmény azonban nagyon finom, és a csokoládés ganache akár trüffelgolyók készítéséhez is felhasználható!

    Tortaforma méret: 26 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá