E80 torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótalap
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
Dobos lap
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 dkg olvasztott vaj
Csokoládé ganache
- 5 dl habtejszín
- 50 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj
Továbbá:
- 30 dkg natúr marcipán
Kávés hab
- 8 dl habtejszín (alaposan behűtve)
- 12 púpozott kávéskanál instant kávé (porrá őrölve)
- 10 dkg porcukor
- 2 zacskó Zselatin fix
- kakaópor (a díszítéshez)
Elkészítése:
Először elkészítjük a csokoládés krémet, mert annak hűlnie kell. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Kézi habverővel simára keverjük, hozzászitáljuk a kakaóport, és hozzáadjuk a vajat. A krémet hűlni hagyjuk, akár hűtőbe is tehetjük, de csak addig, amíg kenhető állagot ér el.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és elkészítjük a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral kb. 10 perc alatt nagyon habosra verjük. Ezután belecsurgatjuk az olajat és a vizet, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 10-12 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk a rácson.
A következő lépésben a dobos lapot készítjük el. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és beleöntjük az olvasztott vajat, jól elkeverjük. A masszát a formába öntjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezt is hagyjuk kihűlni a rácson.
A marcipánt porcukron kinyújtjuk egy 26 cm-es kör alakú lapra. A torta összeállításához a kapcsos tortaforma karimáját az alsó piskótalap köré tesszük. A piskótára kenjük a csokoládékrém felét, majd ráhelyezzük a marcipánlapot, és eloszlatjuk rajta a maradék csokoládékrémet. Ezután a dobos lapot tesszük a tetejére, enyhén rányomkodva.
A kávés réteghez lágy habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a Zselatin fixet, majd a porcukorral elkevert instant kávét is, enyhén tovább verve, de nem keményre. Ezt a habot simítjuk a dobos lapra, majd a tortát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt óvatosan leválasztjuk a formát a tortáról, és áthelyezzük a tálalótálra. Kevés cukrozatlan kakaóport szitálunk a tetejére.
Ez a torta nem bonyolult, de a több réteg miatt picit több időt igényel. A végeredmény azonban nagyon finom, és a csokoládés ganache akár trüffelgolyók készítéséhez is felhasználható!
Tortaforma méret: 26 cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »