Kávéhabos torta recept

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 160 g finomliszt
- 3 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 3 ek lekvár (bármilyen lehet)
- 120 ml espresso kávé
- 500 ml tejszín
- 24 g zselatin
Elkészítése:
Egy magasfalú edénybe belerakjuk a tojásokat és felverjük habosra. Habosítás közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Addig verjük, míg a massza világos színű sűrű nem lesz. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Alaposan keverjük össze csomómentesen.
A kész masszát egy 20*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 25-30 percig sütjük.
A kihűlt tortalapot lekenjük lekvárral.
2 evőkanál zselatint öntsünk egy pohárba, majd oldjuk fel a forró kávéban. Hagyjuk kihűlni.
Egy magasfalú edénybe beleöntjük a tejszint és kemény habbá verjük. Amikor kemény a hab, hozzáöntjük a lehűtött, de még folyós zselatinos kávét.
A kávés hab felét azonnal kenjük a lapra, simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe néhány percre. Addig a hab másik felébe belekeverjük a kakaót. Rásimítjuk az előző krémre és dermedésig hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »