Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós mandulás körtetorta recept

Kakaós mandulás körtetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Omlós tészta

    • 12 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 3 dkg porcukor
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kevert tészta

    • 7 dkg darált mandula
    • 2,5 dkg liszt
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 1 evőkanál kakaó (Holland)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 dkg cukor
    • 7 dkg margarin
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum

    Továbbá

    • 6 körte
    • 4 ek eperdzsem
    • 5 dkg madulaforgács

    Elkészítése:

    Az omlós tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam, amit fóliába csomagolva egy órát pihentettem a hűtőben.

    Ezután kerek lappá nyújtottam, és egy vajazott, lisztezett pitetorta formába terítettem, szél nélkül és villával kissé megszurkáltam. 200 fokon 10 perc alatt elősütöttem, majd hagytam kihűlni.

    A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel.

    A kevert tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, a rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.

    A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal.

    180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá