Kakaós mandulás körtetorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Omlós tészta

  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 3 dkg porcukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojássárgája

Kevert tészta

  • 7 dkg darált mandula
  • 2,5 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó (Holland)
  • 1 tojássárga
  • 2 tojásfehérje
  • 6 dkg cukor
  • 7 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum

Továbbá

  • 6 körte
  • 4 ek eperdzsem
  • 5 dkg madulaforgács

Elkészítése:

Az omlós tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam, amit fóliába csomagolva egy órát pihentettem a hűtőben.

Ezután kerek lappá nyújtottam, és egy vajazott, lisztezett pitetorta formába terítettem, szél nélkül és villával kissé megszurkáltam. 200 fokon 10 perc alatt elősütöttem, majd hagytam kihűlni.

A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel.

A kevert tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, a rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.

A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal.

180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.