Hozzávalók:
Omlós tészta
Kevert tészta
Továbbá
Elkészítése:
Az omlós tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam, amit fóliába csomagolva egy órát pihentettem a hűtőben.
Ezután kerek lappá nyújtottam, és egy vajazott, lisztezett pitetorta formába terítettem, szél nélkül és villával kissé megszurkáltam. 200 fokon 10 perc alatt elősütöttem, majd hagytam kihűlni.
A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel.
A kevert tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, a rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.
A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal.
180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.