Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurttorta recept

Joghurttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál porcukor
    • 3 csapott evőkanál liszt

    Krém:

    • 300 g görög joghurt
    • 250 ml habtejszín
    • fél citrom leve
    • egy narancs reszelt héja
    • porcukor ízlés szerint
    • egy csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag expressz zselatin fix
    • idénygyümölcs ízlés szerint

    Elkészítése:

    Készítsük el a piskótát. Ehhez válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a cukor hozzáadásával alaposan habosítsuk ki. Közben a fehérjét verjük kemény habbá.

    A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot is, végül az átszitált lisztet is adjuk hozzá.

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kész masszát, egy vajjal kikent, 20 cm-es kapcsos tortaformába adagoljuk és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.

    Ez idő alatt a krémhez szükséges tejszínhabot öntsük egy robotgép táljába, közepes fokozaton kezdjük el a habot felverni és fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin fixet. Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a citrom levét, narancs héját, vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot is.

    Az elkészült és kihűlt piskóta lapot vegyük ki a formából, a karika részét tisztítsuk meg és illesszük vissza a piskótát.
    Ízlés szerint tegyünk rá gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is kanalazzuk a tetejére. Pár órára tegyük a hűtőbe és jól hűtsük le, majd vegyük le a forma oldalát.

    Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy csak egyszerű citromfűvel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá