Joghurttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál porcukor
- 3 csapott evőkanál liszt
Krém:
- 300 g görög joghurt
- 250 ml habtejszín
- fél citrom leve
- egy narancs reszelt héja
- porcukor ízlés szerint
- egy csomag vaníliás cukor
- 1 csomag expressz zselatin fix
- idénygyümölcs ízlés szerint
Elkészítése:
Készítsük el a piskótát. Ehhez válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a cukor hozzáadásával alaposan habosítsuk ki. Közben a fehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot is, végül az átszitált lisztet is adjuk hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kész masszát, egy vajjal kikent, 20 cm-es kapcsos tortaformába adagoljuk és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt a krémhez szükséges tejszínhabot öntsük egy robotgép táljába, közepes fokozaton kezdjük el a habot felverni és fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin fixet. Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a citrom levét, narancs héját, vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot is.
Az elkészült és kihűlt piskóta lapot vegyük ki a formából, a karika részét tisztítsuk meg és illesszük vissza a piskótát.
Ízlés szerint tegyünk rá gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is kanalazzuk a tetejére. Pár órára tegyük a hűtőbe és jól hűtsük le, majd vegyük le a forma oldalát.
Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy csak egyszerű citromfűvel.