Joghurtos szilvatorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 ml étolaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 / 2 tasak szárított élesztő
- 20 dkg sűrű joghurt
- 20 dkg liszt
- csipet só
továbbá:
- 7 – 8 nagyszemű szilva
- 3 ek fahéjas cukor
Elkészítése:
A szilvát magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre.
A sütőt 180 °C ra melegítsük elő, egy 22 cm – es formát vajazzunk ki és hintsük be liszttel.
Fél dl joghurtot langyosítsunk meg, keverjük hozzá az élesztőt és 1 kk cukrot, majd hagyjuk felfutni.
A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, adjuk hozzá az olajat, a citromhéjat, az élesztős joghurtot és szitáljuk hozzá a sóval vegyített lisztet. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd a tetejét rakjuk ki sűrűn szilvaszeletekkel és szórjunk rá fahéjas cukrot.
A tortát süssük kb 50 percig, de legalábbis addig amíg a közepébe szúrt tű már nem ragacsos.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.