Joghurtos szilvatorta recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 ml étolaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 / 2 tasak szárított élesztő
- 20 dkg sűrű joghurt
- 20 dkg liszt
- csipet só
továbbá:
- 7 – 8 nagyszemű szilva
- 3 ek fahéjas cukor
Elkészítése:
A szilvát magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre.
A sütőt 180 °C ra melegítsük elő, egy 22 cm – es formát vajazzunk ki és hintsük be liszttel.
Fél dl joghurtot langyosítsunk meg, keverjük hozzá az élesztőt és 1 kk cukrot, majd hagyjuk felfutni.
A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, adjuk hozzá az olajat, a citromhéjat, az élesztős joghurtot és szitáljuk hozzá a sóval vegyített lisztet. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd a tetejét rakjuk ki sűrűn szilvaszeletekkel és szórjunk rá fahéjas cukrot.
A tortát süssük kb 50 percig, de legalábbis addig amíg a közepébe szúrt tű már nem ragacsos.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










