Joghurtos szilvatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 60 ml étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 / 2 tasak szárított élesztő
  • 20 dkg sűrű joghurt
  • 20 dkg liszt
  • csipet só

továbbá:

  • 7 – 8 nagyszemű szilva
  • 3 ek fahéjas cukor

Elkészítése:

A szilvát magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre.

A sütőt 180 °C ra melegítsük elő, egy 22 cm – es formát vajazzunk ki és hintsük be liszttel.

Fél dl joghurtot langyosítsunk meg, keverjük hozzá az élesztőt és 1 kk cukrot, majd hagyjuk felfutni.

A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, adjuk hozzá az olajat, a citromhéjat, az élesztős joghurtot és szitáljuk hozzá a sóval vegyített lisztet. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd a tetejét rakjuk ki sűrűn szilvaszeletekkel és szórjunk rá fahéjas cukrot.

A tortát süssük kb 50 percig, de legalábbis addig amíg a közepébe szúrt tű már nem ragacsos.