Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jéghegytorta recept

Jéghegytorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 1 tubus sűrített tej (170 g)
    • 1 dl tej
    • 28 dkg finomliszt
    • 3 ek kakaópor
    • 1 tasak sütőpor
    • 20 dkg aszalt szilva
    • 2 ek rumaroma

    Töltelék:

    • 7 dl tejföl
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 10 g zselatin
    • 30 m víz

    Tetejére:

    • 2 dl tejszín
    • reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk. A szilvát késes aprítóval felaprítjuk.

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejet, az aromát és hozzászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, végül hozzáforgatjuk a szilvát.

    A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

    Egy félgömb alakú formát vagy jénait kibélelünk folpackkal, úgy hogy a szélei túllógjanak a formán. A tésztából kivágunk egy akkora karikát amekkora a forma átmérője (kb 20 cm), majd a többit tésztát apró kockákra vágjuk.

    A tejfölt simára keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a piskótakockákkal.

    A keveréket a tálba rakjuk, jól lenyomkodjuk, majd ráhelyezzük a rummal meglocsolt piskótakarikát és ráhajtjuk a fóliát.

    Egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap a tortát egy tálcára vagy tányérra borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát.

    A tejszínt habbá verjük és körbekenjük a vele a tortát, végül megszórjuk reszelt csokoládéval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá