Jéghegytorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 1 tubus sűrített tej (170 g)
- 1 dl tej
- 28 dkg finomliszt
- 3 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 20 dkg aszalt szilva
- 2 ek rumaroma
Töltelék:
- 7 dl tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 10 g zselatin
- 30 m víz
Tetejére:
- 2 dl tejszín
- reszelt étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk. A szilvát késes aprítóval felaprítjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejet, az aromát és hozzászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, végül hozzáforgatjuk a szilvát.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Egy félgömb alakú formát vagy jénait kibélelünk folpackkal, úgy hogy a szélei túllógjanak a formán. A tésztából kivágunk egy akkora karikát amekkora a forma átmérője (kb 20 cm), majd a többit tésztát apró kockákra vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a piskótakockákkal.
A keveréket a tálba rakjuk, jól lenyomkodjuk, majd ráhelyezzük a rummal meglocsolt piskótakarikát és ráhajtjuk a fóliát.
Egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap a tortát egy tálcára vagy tányérra borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát.
A tejszínt habbá verjük és körbekenjük a vele a tortát, végül megszórjuk reszelt csokoládéval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »