Horror torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Piskótához:
- 290 g finomliszt
- 2,5 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 110 g szobahőmérsékletű margarin
- 110 ml olaj
- 310 g kristálycukor
- 1 ek vaníliaaroma
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 240 ml író (zsíros tej is jó)
- 140 g olvasztott étcsokoládé
- fekete ételfesték
- piros ételfesték
Krémhez:
- 200 g fehércsokoládé
- 250 g mascarpone
- piros ételfesték
Díszítéshez:
- 250 ml cukrászhab
- 100 g fehércsokoládé
- 2 ek olaj
- piros ételfesték
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.
A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vaníliaaromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.
Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet és kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is és eldolgozzuk.
A piskóta tésztáját elfelezzük. Az egyikhez pár csepp piros ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.
Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál piros tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük!
Előmelegített sütőben, 170 fokon (tűpróbáig) készre sütjük kb 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk kihűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel pirosra színezzük.
A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük a krémmel. A harmadik lapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.
A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalain, a maradék habot pedig habzsákba töltjük.
A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az egyenként hozzáadott olajjal, majd ételfestékkel pirosra színezzük. Teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk, majd a habzsákból halmokat nyomunk a torta tetejére és kuszán összecsíkozzuk a halmokkal együtt a torta tetejét a maradék pirosra festett fehércsokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »