Hólabda torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lap:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál víz
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 20 dkg cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 cs vaníliás cukor
- fél liter tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 tábla tortabevonó vagy étcsoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, majd beletesszük a vizet, azután a lisztet, kakaóport, sütőport és az egészet összekeverjük, majd a tojások felvert habját is beleforgatjuk óvatosan.
25*35 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük kb 30-35 perc alatt.
Ha megsült, a tetejét enyhén belisztezzük és fordítva kiborítjuk egy tiszta terítőre vagy konyharuhára, így biztos nem esik össze a piskóta. Ha kihűlt visszafordítjuk. Teszünk rá egy tálat és kör formát vágunk ki a közepéből, ez lesz a tortalap.
Közben a tejet a cukorral, vaníliás cukorral, a liszttel simára keverjük és felfőzzük. Ha kihűlt , elekeverjük a margarint és kihabosítjuk.
A piskóta leeső részéből a legkissebb pogácsaszaggatóval kiszúrunk kis korongokat, amiket félbe vágunk, megkenjük a krémmel az oldalát is, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, tetejét olvasztott csokival leöntünk. Ha kész, félretesszük.
A tortalapot is két lapba vágjuk, megtöltjük krémmel, az oldalát is körbekenjük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk, tetejét csokimázzal bevonjuk.
Ami a piskótából megmaradt azt a maradék krémmel összetörjük, pici gömböket formázunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk.
A torta tetejét körberakjuk a mini hólabdákkal, míg a csokimáz nem szárad meg rajta, így szépen beletapad. A kis gömböket is feltesszük. Formára mindegy milyen elosztásban, kinek hogy tetszik jobban.
Jó étvágyat!