Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hercegnős csokoládétorta cukormázzal recept

Hercegnős csokoládétorta cukormázzal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 4 ek kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 3/4 dl víz
    • 25 dkg liszt
    • 3/4 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 6 ek víz
    • 20 dkg margarin
    • 40 dkg porcukor
    • 6 ek kakaópor
    • 4 ek rétesliszt

    Cukormázhoz:

    • 0,5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 0,5 kk ételfesték
    • mandula aroma (gyártótól függ a mennyiség, pár cseppel kezdjük)

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojássárgáját fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, az olajat, a vizet, a lisztet és a sütőport. Csomómentesen robotgéppel kikeverjük.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd 3-4 részletben óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához. A tésztát margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokon 15 percet, majd 160 fokon még kb 20-25 percet sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

    A közepe fel fog púposodni, így kihűlt állapotban félgömb formára faragjuk egy éles(!) késsel és kb ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel vízszintesen.

    Krém készítése:

    A vizet és a margarint tűzön felolvasztjuk, majd a porcukrot, a kakaóport és a réteslisztet hozzáadjuk. Forralni tilos, csak folyamatos keverés mellett besűrítjük. Vízgőz felett a legcélszerűbb! Időnként keverjük meg.

    Nem forró, de még meleg hőmérsékletre kihűtjük és tökéletesen kenhetőek vele a tortaszeletek. A megkent szeleteket egymásra tesszük, majd kívülről is bekenjük szilikon habkanál segítségével. Hűtőbe tesszük.

    Cukormáz készítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, és hozzátesszük a porcukrot, tetszés szerinti ételfestékkel színezzük és a mandula/marcipán aromát is hozzáadjuk.

    Ha a csoki töltelék már megdermedt, a színes cukormáz egy részét óvatosan ráöntjük a tortára és egyenletesen elkenjük rajta. Betesszük a hűtőbe. Kb fél óra múlva ez is megdermed és óvatosan csíkokban ráöntjük a többit. Így lesz a “lokni” a ruhán.

    Ha nincs derékban szétszedhető babánk (amibe én egy vastag, erős szívószálat dugtam, és így nyomtam bele a tortába), akkor a baba lábát tekerjük be folpackkal és késsel vagy alma magház kiszedővel vágjunk lyukat a torta közepébe. Óvatosan belehelyezzük a babát.

    Tipp:

    Tejallergiásoknak, laktózérzékenyeknek ajánlott tejmentes, laktózmentes összetevőkből készült.

    A hercegnős csokoládétorta cukormázzal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 379 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 56 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá