Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Cukormázhoz:
Elkészítése:
A tojássárgáját fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, az olajat, a vizet, a lisztet és a sütőport. Csomómentesen robotgéppel kikeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd 3-4 részletben óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához. A tésztát margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokon 15 percet, majd 160 fokon még kb 20-25 percet sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
A közepe fel fog púposodni, így kihűlt állapotban félgömb formára faragjuk egy éles(!) késsel és kb ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel vízszintesen.
A vizet és a margarint tűzön felolvasztjuk, majd a porcukrot, a kakaóport és a réteslisztet hozzáadjuk. Forralni tilos, csak folyamatos keverés mellett besűrítjük. Vízgőz felett a legcélszerűbb! Időnként keverjük meg.
Nem forró, de még meleg hőmérsékletre kihűtjük és tökéletesen kenhetőek vele a tortaszeletek. A megkent szeleteket egymásra tesszük, majd kívülről is bekenjük szilikon habkanál segítségével. Hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, és hozzátesszük a porcukrot, tetszés szerinti ételfestékkel színezzük és a mandula/marcipán aromát is hozzáadjuk.
Ha a csoki töltelék már megdermedt, a színes cukormáz egy részét óvatosan ráöntjük a tortára és egyenletesen elkenjük rajta. Betesszük a hűtőbe. Kb fél óra múlva ez is megdermed és óvatosan csíkokban ráöntjük a többit. Így lesz a “lokni” a ruhán.
Ha nincs derékban szétszedhető babánk (amibe én egy vastag, erős szívószálat dugtam, és így nyomtam bele a tortába), akkor a baba lábát tekerjük be folpackkal és késsel vagy alma magház kiszedővel vágjunk lyukat a torta közepébe. Óvatosan belehelyezzük a babát.
Tejallergiásoknak, laktózérzékenyeknek ajánlott tejmentes, laktózmentes összetevőkből készült.