Gyümölcstorta szilvával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek cukor
- 6 csapott ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag tortazselé
- kb fél kg szilva
- kevés vaj és liszt a formát kikenni
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a cukrot és összekeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet és fél csomag sütőport, majd ezt is összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ráöntjük a tojássárgás masszára és óvatosan összedolgozzuk.
A gyümölcstorta formát kivajazzuk, kilisztezzük. Beleöntjük a tésztát, majd tűpróbáig sütjük 180 fokon.
Amíg sül a lap, a szilvát kimagozzuk és tetszés szerint felvágjuk.
6. A pudingport a tejben felfőzzük, nagyjából úgy, hogy mire megsül a lap addigra legyen készen a pudingunk, hogy ne hűljön ki nagyon, mert különben összeáll.
Ha megsült a tészta, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy lapos felületre borítjuk, rátesszük a szilvát, ráöntjük a pudingot, majd a tetejére is teszünk szilvát.
A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el. (Nem volt itthon tortazselém, szóval az nincs a képen)