Gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 18 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 kanál liszt
- 18 kanál porcukor
- 2 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 cs vaníliás cukor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 kanál cukor
- 20 dkg vaj
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 1 teáskanál csokismeggy aroma
- 50 dkg magozott (mirelit) meggy
Díszítés:
- 4 dl habtejszín
- gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítése:
Két piskótát sütünk, egy 10 és egy 8 tojásosat. A 10 tojásosat egy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütjük, a 8 tojásosat pedig egy 26 cm-es kuglófformában.
10 tojást szétválasztunk, majd a fehérjéket 8 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat 2 ek cukorral alaposan kihabosítjuk. Óvatosan összekeverjük a habot és a sárgákat. A lisztbe belekeverünk 1 cs sütőport, majd óvatosan a habhoz adjuk, úgy, hogy ne törjük össze! A formát sütőpapírral béleljük, majd belesimítjuk a masszát.
A sütőt 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegítjük. Betoljuk a tésztát, majd 5 perc után 165 fokon sütjük további 25-30 percig (tűpróbát végezzünk!). Ha elkészült, akkor kivesszük a formából és kihűtjük.
A maradék alapanyagokból elkészítjük a 8 tojásos piskótát a citromhéjjal, majd ezt is kisüjük és kihűtjük.
Ha kihűltek, akkor a kerek tortalapot 3 részre, a lyukasat pedig 2 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingokat elkeverjük a tejben és megfőzzük. A vajat kikeverjük 2 ek porcukorral és a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk, jól kihabosítjuk. A pudingos krémet elfelezzük és az egyik részéhez adjuk a maradék cukrot, a másik felébe pedig belekeverjük a mogyorókrémet és az aromát.
A meggyet lecsepegtetjük, kevés porcukorral megszórjuk, majd kinyomkodjuk a levét óvatosan.
A lapokat a krémekkel felváltva megtöltjük és közé szórjuk az előzőleg elkészített meggyet. Visszatesszük a kész tortát a formába és hűtőbe tesszük másnapig.
Másnap a tejszínt elverjük, körbekenjük a tortát vele, majd ízlés szerint díszítjük a maradék habbal és gyümölcsökkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »