Gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 18 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 kanál liszt
- 18 kanál porcukor
- 2 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 cs vaníliás cukor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 kanál cukor
- 20 dkg vaj
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 1 teáskanál csokismeggy aroma
- 50 dkg magozott (mirelit) meggy
Díszítés:
- 4 dl habtejszín
- gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítése:
Két piskótát sütünk, egy 10 és egy 8 tojásosat. A 10 tojásosat egy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütjük, a 8 tojásosat pedig egy 26 cm-es kuglófformában.
10 tojást szétválasztunk, majd a fehérjéket 8 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat 2 ek cukorral alaposan kihabosítjuk. Óvatosan összekeverjük a habot és a sárgákat. A lisztbe belekeverünk 1 cs sütőport, majd óvatosan a habhoz adjuk, úgy, hogy ne törjük össze! A formát sütőpapírral béleljük, majd belesimítjuk a masszát.
A sütőt 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegítjük. Betoljuk a tésztát, majd 5 perc után 165 fokon sütjük további 25-30 percig (tűpróbát végezzünk!). Ha elkészült, akkor kivesszük a formából és kihűtjük.
A maradék alapanyagokból elkészítjük a 8 tojásos piskótát a citromhéjjal, majd ezt is kisüjük és kihűtjük.
Ha kihűltek, akkor a kerek tortalapot 3 részre, a lyukasat pedig 2 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingokat elkeverjük a tejben és megfőzzük. A vajat kikeverjük 2 ek porcukorral és a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk, jól kihabosítjuk. A pudingos krémet elfelezzük és az egyik részéhez adjuk a maradék cukrot, a másik felébe pedig belekeverjük a mogyorókrémet és az aromát.
A meggyet lecsepegtetjük, kevés porcukorral megszórjuk, majd kinyomkodjuk a levét óvatosan.
A lapokat a krémekkel felváltva megtöltjük és közé szórjuk az előzőleg elkészített meggyet. Visszatesszük a kész tortát a formába és hűtőbe tesszük másnapig.
Másnap a tejszínt elverjük, körbekenjük a tortát vele, majd ízlés szerint díszítjük a maradék habbal és gyümölcsökkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









