Gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához (29 cm-es gyümölcstorta formához):
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
A forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál margarin
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- eper szeletek (más gyümölccsel is készíthető)
- 1 cs színtelen tortazselé
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk citromlé
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.
A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük 180 fokon, majd kiborítjuk a formából és kihűtjük.
A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed.
Kirakjuk gyümölcsökkel.
A színtelen zselatint 3 dl vízben egy kis citromlével és 2 evőkanál cukorral ízesítve feloldunk, kissé kihűtjük, majd amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük.
Jól lehűtjük, majd keményre vert tejszínhabbal díszítjük és fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »