Gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához (29 cm-es gyümölcstorta formához):
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
A forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál margarin
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- eper szeletek (más gyümölccsel is készíthető)
- 1 cs színtelen tortazselé
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk citromlé
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.
A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük 180 fokon, majd kiborítjuk a formából és kihűtjük.
A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed.
Kirakjuk gyümölcsökkel.
A színtelen zselatint 3 dl vízben egy kis citromlével és 2 evőkanál cukorral ízesítve feloldunk, kissé kihűtjük, majd amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük.
Jól lehűtjük, majd keményre vert tejszínhabbal díszítjük és fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »