Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös torta recept

Gyümölcsös torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához (29 cm-es gyümölcstorta formához):

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 14 dkg liszt
    • 10 dkg margarin

    A forma kikenéséhez:

    • 1 kiskanál margarin

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor
    • eper szeletek (más gyümölccsel is készíthető)
    • 1 cs színtelen tortazselé
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 tk citromlé

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.

    A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük 180 fokon, majd kiborítjuk a formából és kihűtjük.

    A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed.

    Kirakjuk gyümölcsökkel.

    A színtelen zselatint 3 dl vízben egy kis citromlével és 2 evőkanál cukorral ízesítve feloldunk, kissé kihűtjük, majd amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük.

    Jól lehűtjük, majd keményre vert tejszínhabbal díszítjük és fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá