Gyümölcsös torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcsös torta

Hozzávalók:
Tésztához (29 cm-es gyümölcstorta formához):

  • 4 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg margarin

A forma kikenéséhez:

  • 1 kiskanál margarin

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • eper szeletek (más gyümölccsel is készíthető)
  • 1 cs színtelen tortazselé
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 tk citromlé

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.

A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük 180 fokon, majd kiborítjuk a formából és kihűtjük.

A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed.

Kirakjuk gyümölcsökkel.

A színtelen zselatint 3 dl vízben egy kis citromlével és 2 evőkanál cukorral ízesítve feloldunk, kissé kihűtjük, majd amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük.

Jól lehűtjük, majd keményre vert tejszínhabbal díszítjük és fogyasztjuk.