Gyümölcsös oroszkrém torta recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- 9 evőkanál étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg cukor
- pici rum
- mazsola
Díszítés:
- 4 dl habtejszín
- gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat a vaníliát, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ehhez keverjük a felvert tojásfehérjét lazán, óvatosan.
3 részre osztjuk a masszát és megsütjük a lapokat külön-külön, 180 fokon kb 20 perc alatt.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.
Felverjük a tejszínhabot, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Rumba áztatott mazsolát teszünk még hozzá.
Két részre osztjuk a krémet, majd megtöltjük vele a lapokat.
Felverjük a tejszínt és ízlés szerint dekoráljuk a tortát. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük.
Tipp:
Én banánnal, őszibarackkal és málnával díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »