Gyümölcsös oroszkrém torta recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- 9 evőkanál étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg cukor
- pici rum
- mazsola
Díszítés:
- 4 dl habtejszín
- gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat a vaníliát, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ehhez keverjük a felvert tojásfehérjét lazán, óvatosan.
3 részre osztjuk a masszát és megsütjük a lapokat külön-külön, 180 fokon kb 20 perc alatt.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.
Felverjük a tejszínhabot, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Rumba áztatott mazsolát teszünk még hozzá.
Két részre osztjuk a krémet, majd megtöltjük vele a lapokat.
Felverjük a tejszínt és ízlés szerint dekoráljuk a tortát. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük.
Tipp:
Én banánnal, őszibarackkal és málnával díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »