Gubatorta recept
Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Alap:
- 5 szikkadt kifli
- kb 4-5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
Vaníliakrém:
- 1,5 dl tej
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
Habcsók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - csipet só
- kb 25 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
Továbbá:
- kb fél üveg meggybefőtt
- 1 dl meggylé
- 2 ek cukor
- 1 tasak színtelen tortazselé
Elkészítése:
A kifliket felszeleteljük, majd egy tálba tesszük. A tejet összemelegítjük a cukrokkal és a vajjal, majd simára keverjük benne a tojássárgáját. Azután hozzáadjuk a mákot és alacsony lángon állandó keverés mellett pár percig főzzük.
A mákos tejjel leöntjük a kiflit, alaposan összeforgatjuk és állni hagyjuk.
Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, behintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a kiflit és 180 °C – on kb 20 percig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrokat, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a kihűlt mákos alapra.
A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, 2-3 részletben hozzáadjuk az átszitált keményítős porcukrot és kemény fényes habbá verjük. A habot sima csővel ellátott habzsákba rakjuk és körbe díszítjük a torta tetejét. A maradékból habkarikát süthetünk.
A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük. A meggylét a cukorral és a tortazselével simára keverjük és kb 1 percig főzzük, azután hozzákeverjük a meggyet.
Amikor már a keverék elkezd zselésedni a habrózsák közé kanalazzuk, majd egy karamellizáló pisztollyal kissé megpörköljük a habot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









