Gubatorta recept

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Alap:
- 5 szikkadt kifli
- kb 4-5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
Vaníliakrém:
- 1,5 dl tej
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
Habcsók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- kb 25 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
Továbbá:
- kb fél üveg meggybefőtt
- 1 dl meggylé
- 2 ek cukor
- 1 tasak színtelen tortazselé
Elkészítése:
A kifliket felszeleteljük, majd egy tálba tesszük. A tejet összemelegítjük a cukrokkal és a vajjal, majd simára keverjük benne a tojássárgáját. Azután hozzáadjuk a mákot és alacsony lángon állandó keverés mellett pár percig főzzük.
A mákos tejjel leöntjük a kiflit, alaposan összeforgatjuk és állni hagyjuk.
Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, behintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a kiflit és 180 °C – on kb 20 percig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrokat, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a kihűlt mákos alapra.
A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, 2-3 részletben hozzáadjuk az átszitált keményítős porcukrot és kemény fényes habbá verjük. A habot sima csővel ellátott habzsákba rakjuk és körbe díszítjük a torta tetejét. A maradékból habkarikát süthetünk.
A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük. A meggylét a cukorral és a tortazselével simára keverjük és kb 1 percig főzzük, azután hozzákeverjük a meggyet.
Amikor már a keverék elkezd zselésedni a habrózsák közé kanalazzuk, majd egy karamellizáló pisztollyal kissé megpörköljük a habot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »