Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gránátalmás Pavlova torta recept

Gránátalmás Pavlova torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg kristálycukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek almaecet
    • 2 ek étkezési keményítő

    A krémhez és díszítéshez:

    • 3 dl tejszín
    • 1 ek porcukor
    • 1 gránátalma
    • 4-5 bébinarancs
    • 4 ek barna cukor
    • 1 lime héja és leve
    • 1 ek fehérbor
    • kevés őrölt fahéj
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. További 10 percig verjük, végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.

    Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, 2 kb. 15 cm átmérőjű kört rajzolunk rá és a masszát ezeken egyenletesen, kétfelé elosztva elsimítjuk. A tepsit 100-120 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.

    A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A gránátalma magjait villával kiszedjük, a felét félretesszük, a másik felének szűrőn átnyomjuk a levét. A bébinarancsot felkarikázzuk, kimagozzuk, majd a barna cukorral, a borral, a gránátlével és fűszerrel felfőzzük, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Citromlével meglocsoljuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ezt kanalazzuk a tejszínhabos pavlova tetejére, majd a félretett gránátalma magokkal megszórjuk.

    Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha jól lehűlt, tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá