Gránátalmás Pavlova torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gránátalmás Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek almaecet
  • 2 ek étkezési keményítő

A krémhez és díszítéshez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 ek porcukor
  • 1 gránátalma
  • 4-5 bébinarancs
  • 4 ek barna cukor
  • 1 lime héja és leve
  • 1 ek fehérbor
  • kevés őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. További 10 percig verjük, végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, 2 kb. 15 cm átmérőjű kört rajzolunk rá és a masszát ezeken egyenletesen, kétfelé elosztva elsimítjuk. A tepsit 100-120 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A gránátalma magjait villával kiszedjük, a felét félretesszük, a másik felének szűrőn átnyomjuk a levét. A bébinarancsot felkarikázzuk, kimagozzuk, majd a barna cukorral, a borral, a gránátlével és fűszerrel felfőzzük, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Citromlével meglocsoljuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ezt kanalazzuk a tejszínhabos pavlova tetejére, majd a félretett gránátalma magokkal megszórjuk.

Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha jól lehűlt, tálaljuk.