Hozzávalók:
A krémhez és díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. További 10 percig verjük, végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, 2 kb. 15 cm átmérőjű kört rajzolunk rá és a masszát ezeken egyenletesen, kétfelé elosztva elsimítjuk. A tepsit 100-120 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A gránátalma magjait villával kiszedjük, a felét félretesszük, a másik felének szűrőn átnyomjuk a levét. A bébinarancsot felkarikázzuk, kimagozzuk, majd a barna cukorral, a borral, a gránátlével és fűszerrel felfőzzük, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Citromlével meglocsoljuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ezt kanalazzuk a tejszínhabos pavlova tetejére, majd a félretett gránátalma magokkal megszórjuk.
Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha jól lehűlt, tálaljuk.