Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-mézeskalácsos torta recept

Gesztenyés-mézeskalácsos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 dkg kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 ek rum vagy aroma
    • 2-3 ek porcukor
    • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 dl tejszín

    Tetejére:

    • kevés krém
    • kakaópor
    • dekorcukor (el is maradhat)

    Elkészítése:

    A formát kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt robotgéppel, magas fokozaton jól kihabosítjuk, majd a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk óvatosan úgy, hogy ne törjük össze a tojáshabot.

    A kész masszát az előkészített sormába öntjük és kb 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Rácson kihűtjük a lapot.

    A krémhez a mascarponét, kiengedett gesztenyemasszát, porcukrot, mézes fűszert és a rumaromát alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a folyékony tejszínt és az egészet keményre felverjük pár perc alatt.

    A piskótát lapjában ketté vágjuk. A krém felét az alsó lapra kenjük, rátesszük a másik lapot és kissé lenyomkodjuk, majd körben és a tetejét is bevonjuk a tortának krémmel. Keveset hagyhatunk a díszítéshez.

    Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, kakaóporral és dekorcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá