Gesztenyés-mézeskalácsos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek rum vagy aroma
- 2-3 ek porcukor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 2 dl tejszín
Tetejére:
- kevés krém
- kakaópor
- dekorcukor (el is maradhat)
Elkészítése:
A formát kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt robotgéppel, magas fokozaton jól kihabosítjuk, majd a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk óvatosan úgy, hogy ne törjük össze a tojáshabot.
A kész masszát az előkészített sormába öntjük és kb 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Rácson kihűtjük a lapot.
A krémhez a mascarponét, kiengedett gesztenyemasszát, porcukrot, mézes fűszert és a rumaromát alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a folyékony tejszínt és az egészet keményre felverjük pár perc alatt.
A piskótát lapjában ketté vágjuk. A krém felét az alsó lapra kenjük, rátesszük a másik lapot és kissé lenyomkodjuk, majd körben és a tetejét is bevonjuk a tortának krémmel. Keveset hagyhatunk a díszítéshez.
Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, kakaóporral és dekorcukorral.