Gesztenyés-mézeskalácsos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor

Krém:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek rum vagy aroma
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 dl tejszín

Tetejére:

  • kevés krém
  • kakaópor
  • dekorcukor (el is maradhat)

Elkészítése:

A formát kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt robotgéppel, magas fokozaton jól kihabosítjuk, majd a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk óvatosan úgy, hogy ne törjük össze a tojáshabot.

A kész masszát az előkészített sormába öntjük és kb 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Rácson kihűtjük a lapot.

A krémhez a mascarponét, kiengedett gesztenyemasszát, porcukrot, mézes fűszert és a rumaromát alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a folyékony tejszínt és az egészet keményre felverjük pár perc alatt.

A piskótát lapjában ketté vágjuk. A krém felét az alsó lapra kenjük, rátesszük a másik lapot és kissé lenyomkodjuk, majd körben és a tetejét is bevonjuk a tortának krémmel. Keveset hagyhatunk a díszítéshez.

Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, kakaóporral és dekorcukorral.