Francia krémes torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajas tésztát kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagságúra, a torta keretnél 2-3 cm el nagyobbra.
Ebből 2 db csinálunk amit a tejére szánunk vágjuk fel szeletekre (16-18 db), tegyük át egy tepsire villával szurkáljuk meg.
Pihentetés után 220 fokon 20-25 percig aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt a tészta, szúrjuk ki a tortaformával. Egy tálba tesszük a lisztet a keményítőt, a tojások sárgáját a cukor felét és 2 dl tejet majd csomómentesre keverjük.
1 l tejet forraljuk fel a vanília rúddal, közben tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
A tejből kivesszük a vanília rudat és besűrűsítjük a lisztes tojásos keverékkel.
Vegyük le a tűzhelyről a pudingot és keverjük hozzá a tojásfehérjét először kicsit, majd mehet bele az összes.
A kapott krémet tegyük a tortaformában lévő tésztára.
Ha kihűlt, erre mehet rá a tejszínhab, amit előzőleg habfixálóval kemény habbá vertünk.
A tetejére legyező formában tehetjük a csokiba mártott szeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »