Francia krémes torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajas tésztát kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagságúra, a torta keretnél 2-3 cm el nagyobbra.
Ebből 2 db csinálunk amit a tejére szánunk vágjuk fel szeletekre (16-18 db), tegyük át egy tepsire villával szurkáljuk meg.
Pihentetés után 220 fokon 20-25 percig aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt a tészta, szúrjuk ki a tortaformával. Egy tálba tesszük a lisztet a keményítőt, a tojások sárgáját a cukor felét és 2 dl tejet majd csomómentesre keverjük.
1 l tejet forraljuk fel a vanília rúddal, közben tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
A tejből kivesszük a vanília rudat és besűrűsítjük a lisztes tojásos keverékkel.
Vegyük le a tűzhelyről a pudingot és keverjük hozzá a tojásfehérjét először kicsit, majd mehet bele az összes.
A kapott krémet tegyük a tortaformában lévő tésztára.
Ha kihűlt, erre mehet rá a tejszínhab, amit előzőleg habfixálóval kemény habbá vertünk.
A tetejére legyező formában tehetjük a csokiba mártott szeleteket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »