Francia krémes torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajas tésztát kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagságúra, a torta keretnél 2-3 cm el nagyobbra.
Ebből 2 db csinálunk amit a tejére szánunk vágjuk fel szeletekre (16-18 db), tegyük át egy tepsire villával szurkáljuk meg.
Pihentetés után 220 fokon 20-25 percig aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt a tészta, szúrjuk ki a tortaformával. Egy tálba tesszük a lisztet a keményítőt, a tojások sárgáját a cukor felét és 2 dl tejet majd csomómentesre keverjük.
1 l tejet forraljuk fel a vanília rúddal, közben tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
A tejből kivesszük a vanília rudat és besűrűsítjük a lisztes tojásos keverékkel.
Vegyük le a tűzhelyről a pudingot és keverjük hozzá a tojásfehérjét először kicsit, majd mehet bele az összes.
A kapott krémet tegyük a tortaformában lévő tésztára.
Ha kihűlt, erre mehet rá a tejszínhab, amit előzőleg habfixálóval kemény habbá vertünk.
A tetejére legyező formában tehetjük a csokiba mártott szeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »