Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes torta recept

Francia krémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 60 g liszt
    • 14 dkg cukor
    • 10 dkg keményítő
    • 1200 ml tej
    • 1 db vanília rúd
    • 200 g tortabevonó csoki
    • 5 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A vajas tésztát kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagságúra, a torta keretnél 2-3 cm el nagyobbra.

    Ebből 2 db csinálunk amit a tejére szánunk vágjuk fel szeletekre (16-18 db), tegyük át egy tepsire villával szurkáljuk meg.

    Pihentetés után 220 fokon 20-25 percig aranybarnára sütjük.

    Ha kihűlt a tészta, szúrjuk ki a tortaformával. Egy tálba tesszük a lisztet a keményítőt, a tojások sárgáját a cukor felét és 2 dl tejet majd csomómentesre keverjük.

    1 l tejet forraljuk fel a vanília rúddal, közben tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.

    A tejből kivesszük a vanília rudat és besűrűsítjük a lisztes tojásos keverékkel.

    Vegyük le a tűzhelyről a pudingot és keverjük hozzá a tojásfehérjét először kicsit, majd mehet bele az összes.

    A kapott krémet tegyük a tortaformában lévő tésztára.

    Ha kihűlt, erre mehet rá a tejszínhab, amit előzőleg habfixálóval kemény habbá vertünk.

    A tetejére legyező formában tehetjük a csokiba mártott szeleteket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá