Ferrero rocher torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 350 g mogyorókrém
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- durvára darált mogyoró
- pár ferrero rocher golyó
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
Krémhez a hajszínhabot felverjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és jól kikeverjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel, de hagyjunk a torta külsejére is.
Az összeállított tortát megkenjük a krémmel, oldalát megszórjuk a durvára tört mogyoróval, majd a ferrero rocher golyókkal díszítjük.
Ha kész, hűtőbe rakuk pár órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










