Ferrero rocher torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 350 g mogyorókrém
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- durvára darált mogyoró
- pár ferrero rocher golyó
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
Krémhez a hajszínhabot felverjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és jól kikeverjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel, de hagyjunk a torta külsejére is.
Az összeállított tortát megkenjük a krémmel, oldalát megszórjuk a durvára tört mogyoróval, majd a ferrero rocher golyókkal díszítjük.
Ha kész, hűtőbe rakuk pár órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










