Férfiak tortája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 csapott ek cukor
- 10 ek liszt
- csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 3-4 nagy ek mogyorókrém
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 20-25 dkg eper
- 1 kis üveg unicum (vagy ízlés szerint más szeszes ital)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk (ne legyen forró, épp csak folyós), hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgákat és a sütőport, majd habosra keverjük. A tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, majd összekeverjük a csokis alappal, végül a lisztet is elkeverjük benne.
Beleöntjük a tortaformába, a tetejét egyenletesre elsimítjuk és 190 fokon sütjük 20 percig, majd visszavesszük a sütőt 170 fokra és további 25-28 perc alatt készre sütjük.
Miután elkészült kivesszük a tortaformából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Középen kettévágjuk és vastagon megkenjük a mogyorókrémmel.
Az epreket kettévágjuk.
A torta tetejére az étcsokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd amíg folyékony a csoki, a közepébe ragasztjuk az unicumot és körben az epreket ráhelyezzük, körben díszítjük.
Hőtőbe tesszük 30-40 percre.
Jó étvágyat és kellemes ünneplést kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »