Férfiak tortája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 csapott ek cukor
- 10 ek liszt
- csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 3-4 nagy ek mogyorókrém
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 20-25 dkg eper
- 1 kis üveg unicum (vagy ízlés szerint más szeszes ital)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk (ne legyen forró, épp csak folyós), hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgákat és a sütőport, majd habosra keverjük. A tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, majd összekeverjük a csokis alappal, végül a lisztet is elkeverjük benne.
Beleöntjük a tortaformába, a tetejét egyenletesre elsimítjuk és 190 fokon sütjük 20 percig, majd visszavesszük a sütőt 170 fokra és további 25-28 perc alatt készre sütjük.
Miután elkészült kivesszük a tortaformából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Középen kettévágjuk és vastagon megkenjük a mogyorókrémmel.
Az epreket kettévágjuk.
A torta tetejére az étcsokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd amíg folyékony a csoki, a közepébe ragasztjuk az unicumot és körben az epreket ráhelyezzük, körben díszítjük.
Hőtőbe tesszük 30-40 percre.
Jó étvágyat és kellemes ünneplést kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »