Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta csoki díszítéssel recept

Feketeerdő torta csoki díszítéssel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál étolaj

    Töltelékhez:

    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 6 dl habtejszín
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag habfixáló

    Díszítèshez:

    • 100 g ét vagy tejcsoki
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a lisztes-kakaós, sütőporos keveréket. Eközben 1-2 kanál tojásfehèrjèvel lazítjuk a masszát.

    Végül a felvert fehèrjèbe csorgatjuk az egèszet és lassan összeforgatjuk, hogy minél levegősebb maradjon és ne törjön a hab.

    Ezután sütőpapírral bélelt, kerek, 24 cm-es formába öntjük a masszát 3 részletben. 180 fokos, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. A kész lapokat kihűtjük.

    Töltelék:

    A befőttet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.

    A meggylevet a pudingporral összekeverjük, majd belerakjuk a meggyet és botmixerrel kissé pürésítjük, így nem lesznek benne olyan nagy darabok.

    Ezután sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

    Közben a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

    Összeállítás:

    A habot és a meggyes krémet habzsákba töltjük és a már kihűlt piskótákat megtöltjük felváltva a habbal és a meggyes krémmel.

    Kívülről a trotát bevonjuk a megmaradt habbal. A csokit összemelegítjük 1 dl tejszínnel és rácsorgatjuk a torta szélére. Egy villa nyelével kívülről befelé haladva csíkokat húzunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá