Feketeerdő torta csoki díszítéssel recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál étolaj
Töltelékhez:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 6 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag habfixáló
Díszítèshez:
- 100 g ét vagy tejcsoki
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a lisztes-kakaós, sütőporos keveréket. Eközben 1-2 kanál tojásfehèrjèvel lazítjuk a masszát.
Végül a felvert fehèrjèbe csorgatjuk az egèszet és lassan összeforgatjuk, hogy minél levegősebb maradjon és ne törjön a hab.
Ezután sütőpapírral bélelt, kerek, 24 cm-es formába öntjük a masszát 3 részletben. 180 fokos, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. A kész lapokat kihűtjük.
Töltelék:
A befőttet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
A meggylevet a pudingporral összekeverjük, majd belerakjuk a meggyet és botmixerrel kissé pürésítjük, így nem lesznek benne olyan nagy darabok.
Ezután sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Közben a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A habot és a meggyes krémet habzsákba töltjük és a már kihűlt piskótákat megtöltjük felváltva a habbal és a meggyes krémmel.
Kívülről a trotát bevonjuk a megmaradt habbal. A csokit összemelegítjük 1 dl tejszínnel és rácsorgatjuk a torta szélére. Egy villa nyelével kívülről befelé haladva csíkokat húzunk.