Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítèshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a lisztes-kakaós, sütőporos keveréket. Eközben 1-2 kanál tojásfehèrjèvel lazítjuk a masszát.
Végül a felvert fehèrjèbe csorgatjuk az egèszet és lassan összeforgatjuk, hogy minél levegősebb maradjon és ne törjön a hab.
Ezután sütőpapírral bélelt, kerek, 24 cm-es formába öntjük a masszát 3 részletben. 180 fokos, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. A kész lapokat kihűtjük.
A befőttet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
A meggylevet a pudingporral összekeverjük, majd belerakjuk a meggyet és botmixerrel kissé pürésítjük, így nem lesznek benne olyan nagy darabok.
Ezután sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Közben a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A habot és a meggyes krémet habzsákba töltjük és a már kihűlt piskótákat megtöltjük felváltva a habbal és a meggyes krémmel.
Kívülről a trotát bevonjuk a megmaradt habbal. A csokit összemelegítjük 1 dl tejszínnel és rácsorgatjuk a torta szélére. Egy villa nyelével kívülről befelé haladva csíkokat húzunk.