Feketeerdő torta csoki díszítéssel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál étolaj

Töltelékhez:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 6 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló

Díszítèshez:

  • 100 g ét vagy tejcsoki
  • 1 dl habtejszín

Elkészítése:

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a lisztes-kakaós, sütőporos keveréket. Eközben 1-2 kanál tojásfehèrjèvel lazítjuk a masszát.

Végül a felvert fehèrjèbe csorgatjuk az egèszet és lassan összeforgatjuk, hogy minél levegősebb maradjon és ne törjön a hab.

Ezután sütőpapírral bélelt, kerek, 24 cm-es formába öntjük a masszát 3 részletben. 180 fokos, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. A kész lapokat kihűtjük.

Töltelék:

A befőttet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.

A meggylevet a pudingporral összekeverjük, majd belerakjuk a meggyet és botmixerrel kissé pürésítjük, így nem lesznek benne olyan nagy darabok.

Ezután sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

Közben a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

Összeállítás:

A habot és a meggyes krémet habzsákba töltjük és a már kihűlt piskótákat megtöltjük felváltva a habbal és a meggyes krémmel.

Kívülről a trotát bevonjuk a megmaradt habbal. A csokit összemelegítjük 1 dl tejszínnel és rácsorgatjuk a torta szélére. Egy villa nyelével kívülről befelé haladva csíkokat húzunk.