Feketeerdő torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 ek étolaj
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 tejszínes pudingpor
- 7 dl meggylé
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokolédé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 üveg meggy magozott
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos formában piskótát sütünk. A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat, de lehet egyben is és akkor három részre kell vágni a tésztát.
A pudingporokat a cukorral, meggylével csomómentesre keverjük és felfőzzük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a meggyet, pár szemet tettem félre a díszítéshez. A másik felébe még melegen belekeverjük a csokit és a vajat, majd addig keverjük, amíg el nem olvad, majd a krémeket kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük.
A krémeket és a tejszínt külön-külön habszákba töltjük.
A legalsó lapot visszatesszük a formába (én mindegyik lapot lekentem kevés vízzel hígított cseresznyepálinkával), majd a lap legkülső részét tejszínes krémmel húzzuk körbe, mellé meggyes krém, majd legbelülre csokis krém kerül. Addig folytatjuk, amíg a lap krémmel lesz befedve. Rátesszük a másik lapot, betöltjük, mint az előzőt, befedjük a harmadik lappal.
A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »