Feketeerdő torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 ek étolaj
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 tejszínes pudingpor
- 7 dl meggylé
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokolédé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 üveg meggy magozott
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos formában piskótát sütünk. A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat, de lehet egyben is és akkor három részre kell vágni a tésztát.
A pudingporokat a cukorral, meggylével csomómentesre keverjük és felfőzzük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a meggyet, pár szemet tettem félre a díszítéshez. A másik felébe még melegen belekeverjük a csokit és a vajat, majd addig keverjük, amíg el nem olvad, majd a krémeket kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük.
A krémeket és a tejszínt külön-külön habszákba töltjük.
A legalsó lapot visszatesszük a formába (én mindegyik lapot lekentem kevés vízzel hígított cseresznyepálinkával), majd a lap legkülső részét tejszínes krémmel húzzuk körbe, mellé meggyes krém, majd legbelülre csokis krém kerül. Addig folytatjuk, amíg a lap krémmel lesz befedve. Rátesszük a másik lapot, betöltjük, mint az előzőt, befedjük a harmadik lappal.
A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »