Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Feketeerdő torta

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 1 ek étolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Krémhez:

  • 2 tejszínes pudingpor
  • 7 dl meggylé
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokolédé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 üveg meggy magozott
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos formában piskótát sütünk. A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem ki a lapokat, de lehet egyben is és akkor három részre kell vágni a tésztát.

A pudingporokat a cukorral, meggylével csomómentesre keverjük és felfőzzük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a meggyet, pár szemet tettem félre a díszítéshez. A másik felébe még melegen belekeverjük a csokit és a vajat, majd addig keverjük, amíg el nem olvad, majd a krémeket kihűtjük.

A tejszínt keményre felverjük.

A krémeket és a tejszínt külön-külön habszákba töltjük.

A legalsó lapot visszatesszük a formába (én mindegyik lapot lekentem kevés vízzel hígított cseresznyepálinkával), majd a lap legkülső részét tejszínes krémmel húzzuk körbe, mellé meggyes krém, majd legbelülre csokis krém kerül. Addig folytatjuk, amíg a lap krémmel lesz befedve. Rátesszük a másik lapot, betöltjük, mint az előzőt, befedjük a harmadik lappal.

A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.