Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 1 sütőpor
- 7 ek cukor
Töltelékhez:
- 6 dl meggylé
- 1 kg tehéntúró ( ha van tégelyes mert az nem darabos, én ezt ajánlom )
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 2 üveg meggybefőtt magozott
- 2 ek zselatin
- 7 dl habtejszín ( hulala piros )
- 2 ek cukor
Díszítéshez:
- 6-8 dkg csokoládéforgács
- 4 dl tejszín
- néhány szem meggybefőtt
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük.
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.
A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A meggy szemeket belenyomkodjuk a meggy lében főzött krémbe.
A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.