Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 1 sütőpor
- 7 ek cukor
Töltelékhez:
- 6 dl meggylé
- 1 kg tehéntúró ( ha van tégelyes mert az nem darabos, én ezt ajánlom )
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 2 üveg meggybefőtt magozott
- 2 ek zselatin
- 7 dl habtejszín ( hulala piros )
- 2 ek cukor
Díszítéshez:
- 6-8 dkg csokoládéforgács
- 4 dl tejszín
- néhány szem meggybefőtt
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük.
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.
A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A meggy szemeket belenyomkodjuk a meggy lében főzött krémbe.
A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »