Fehércsokoládés-mascarponekrémes meggytorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek forró víz
Fehércsokoládés-mascarponekrém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 3 dl habtejszín
Meggyes rész:
- 1 kg kimagozott, cukrozott meggy
- 1 cs piros tortazselé
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 25 percig, tűpróbáig (sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert különben a piskóta összeesik!).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd vegyük le és hűtsük vissza.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott és visszahűtött csokoládét, majd szintén keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz. Ezután adjuk hozzá a csokis-mascarponés keverékhez és alaposan keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük a csokis-mascarponekrémhez.
A meggyet magozzuk ki, ízlés szerint cukrozzuk le, hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le (érdemes előző nap elkészíteni).
A teljesen kihűlt tésztát vágjuk el két egyforma lappá, majd az egyik tésztalapot tegyük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába.
Ezután kanalazzuk rá a csokis-mascarponekrém felét, rakjuk ki ízlés szerint a lecsepegtetett meggyel, majd helyezzük rá a másik tortalapot (tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le). Ezután kenjük rá a maradék krémet, rakjuk ki a tetejét a maradék meggyel és tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
A piros tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd vegyük ki a tortát a hűtőből, öntsük le az elkészült zselével, majd tegyük vissza a hűtőbe kb 30 percre, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.